24квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Біля водойми у селі Петрове на Кіровоградщині з’явилися рятувальники

ПОДІЇ

Біля водойми у селі Петрове на Кіровоградщині з’явилися рятувальники

DSC 7575

Учора, 11 червня, працівники Знам’янського міськрайонного відділу та управління ДСНС в області  спільно з волонтерами Червоного Хреста біля водойми у селі Петрове Знам’янського району провели роз’яснювальну роботу.

DSC 7638

Учасники рейду  поспілкувались з місцевим населенням та нагадали правила безпечного відпочинку на воді: ні в якому разі не поєднувати вживання алкогольних напоїв з купанням, засмагати й купатись у вранішні та вечірні години, коли сонце не таке активне, дітям відпочивати тільки з батьками та не пустувати у воді й біля неї.

Фахівці Служби порятунку наголосили, що забороняється стрибати у воду з технічних споруд або скель, а також пірнати у місцях, де глибина та стан дна не проглядаються, організовувати у воді ігри, пов’язані з пірнанням та захватом. Ризиковано для життя купатись у затоплених кар’єрах, каналах, озерах, ставках й інших водоймах, які не мають пляжів, обладнаних сезонними рятувальними постами, повідомили в  У ДСНС України в області.

Рятувальники попередили, що неухильне виконання правил безпеки залишається головним та одним із надійних способів попередження нещасних випадків на воді, та розповсюдили серед відпочивальників застережні листівки.

DSC 7585