28березня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Стан потерпілого – тяжкий: на Кіровоградщині хлопчику ампутувало ноги

ПОДІЇ

Стан потерпілого – тяжкий: на Кіровоградщині хлопчику ампутувало ноги

10-річний школяр травмувався, переходячи колії службовим переходом

Учора, 24 червня, близько 18-ої години вечора по станції Знам'янка, під час розпуску вагонів із сортувальної гірки на службовому переході було травмовано неповнолітнього.

Не переконавшись у відсутності рухомого складу, при справно діючій сигналізації, хлопчик розпочав рух через колії, тримаючи в руках велосипед.

Попередньо відомо, що разом із ним перебувало ще двоє друзів , всі вони вирішили скоротити шлях, скориставшись службовим переходом, а не піти пішохідним мостом, розташованим неподалік. Приятелі, що були разом із хлопчиком, встигли відбігти на безпечну відстань.

Внаслідок наїзду – ампутовано обидві ноги вище колін. Каретою швидкої допомоги хлопчика доставлено до дитячої обласної лікарні міста Кропивницький. На даний момент стан потерпілого – тяжкий.

Одеська залізниця вкотре закликає неухильно дотримуватися Правил безпечної поведінки на залізниці, зокрема:

- Переходити залізничні колії тільки у встановлених для цього місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо).

- Перед тим, як переходити колію, необхідно впевнитись у відсутності на ній поїзда (локомотива, електропоїзда, вагона тощо).

- Обов’язково знімати навушники переходячи колії.

- У разі, якщо колією, яку збирається переходити пішохід, наближається поїзд (локомотив, вагон тощо), необхідно зупинитися на безпечній відстані від колії, пропустити поїзд (локомотив), впевнитися у відсутності рухомого складу, що пересувається сусідніми (наступними) коліями, та обережно почати переходити.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»