20квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Нагорода за витривалість: житель Кіровоградщини став призером велосипедної гравійної гонки (ФОТО)

ПОДІЇ

Нагорода за витривалість: житель Кіровоградщини став призером велосипедної гравійної гонки (ФОТО)

775d2685ed952d7b

Житель Кіровоградщини виборов ‘‘бронзу’’ у всеукраїнській велосипедній гравійній гонці на витривалість ''Курна дорога''.

Змагання проходили на Вінниччині. Про це житель Світловодська, бронзовий призер велосипедної гонки Антон Пустовіт розповів Суспільному.

У змаганні взяли участь 66 велосипедистів. За словами співорганізатора заходу Сергія Харчука, спортсмени могли обрати коротку курну дорогу — одне коло (ред. — 70 км), або довгу — два кола (ред. — 140 км).

Антон Пустовіт разом з іншими 28 учасниками обрав довгий маршрут. Спортсмен розповів, що "бронза" стала можливою, швидше, завдяки удачі, аніж хорошій фізичній формі.

"Учасники, що посіли І і ІІ місця, їхали на гірських велосипедах, тому пройшли дистанцію без проколів. Я на своєму гравійному байку програв переможцю 9 хвилин, – майже той час, що пішов на ремонт пробоїни, яка сталася під час подолання на великій швидкості ділянки з камінням. Та якби не прокол, я б склав лідерам гонки гідну конкуренцію. Обов’язково братиму участь у подібних змаганнях наступного разу", – розповів Антон Пустовіт.

Довідово: гравійна гонка ''Курна дорога'' — це велосипедна гонка на витривалість (Gravel Race – ред.) з мінімальними правилами та обмеженнями. Маршрут 140 км (або 70 км) проходить польовими, лісними та сільськими дорогами з різноманітним покриттям.