26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ У Кропивницькому попрощалися зі Станіславом Березкіним (ФОТО)

ПОДІЇ

У Кропивницькому попрощалися зі Станіславом Березкіним (ФОТО)

c91180109802a7df4f8facfafec32355

Сьогодні, 9 грудня, Кіровоградщина попрощалася зі Станіславом Березкіним.

4 678x381

До обласної філармонії, де відбувалася церемонія прощання з бізнесменом, політиком та меценатом, прийшли сотні вдячних йому людей.

Станіслав Семенович щиро турбувався про своїх земляків і встиг зробити чимало добра для свого округу, рідного району, воїнів легендарного 3-го полку спецпризначення і всіх, хто звертався за допомогою до заснованого ним благодійного фонду «Добротвір», йдеться на сторінці у фейсбуці останнього.

За його підтримки на Кіровоградщині реалізовано десятки соціальних і культурних проєктів.

Він фінансував книгодрукування і краєзнавчі дослідження, був одним із засновників літературної премії імені Юрія Яновського для юних поетів, щороку особисто виплачував стипендії найкращим студентам рідного ЦНТУ і підтримував проєкт «Студентська республіка», ремонтував і відбудовував храми, матеріально заохочував народну творчість і сприяв участі місцевих колективів у всеукраїнських фестивалях-конкурсах, постійно підтримував культурно-мистецькі проєкти Кіровоградської обласної філармонії, дбав про школи і садочки, спортклуби і сільські заклади культури свого округу.

Станіслав Семенович і його фонд «Добротвір» щороку влаштовували різноманітні благодійні і просвітницькі акції: «Свято першокласника» для сотень першачків його округу, учнівські стипендії відмінникам, «Мандрівний театр ляльок» для вихованців дитсадків і пришкільних дитячих таборів, «Їду у Верховну Раду» для старшокласників, «Краплинка добра» для діток з інвалідністю, «Поділись хлібом» для свідків Голодомору, «Великодня паска» для всіх соціально незахищених категорій населення, дбав про ветеранів Другої світової і воїнів Афганістану, та багато-багато іншого.

З перших днів війни в Україні Станіслав Семенович забезпечував нашу армію і флот обмундируванням і взуттям, раціями та іншою спецтехнікою, продуктами харчування, вантажними автомобілями і комплектуючими до них.

Він був першим підприємцем Кіровоградщини, який зібрав і спорядив гуманітарні вантажі нашим морякам в Крим і спецпризначенцям на Донбас.

Його останній життєвий вчинок теж був благодійним – він передав подарунки родинам з Компаніївської ОТГ, у яких зростають діти з інвалідністю.

Нехай його добре серце спочиває з миром.

Фото – звідси