27квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Кіровоградщині – 82: очільник області – про плани на майбутнє

ПОДІЇ

Кіровоградщині – 82: очільник області – про плани на майбутнє

10 січня 2021 року виповнилося 82 роки від дня утворення Кіровоградської області.

11 2

«Кіровоградщині – 82! Земля, яка дала світові Винниченка і Сухомлинського, Тамма і Ястребова, Гіталова і Яновського, Нейгауза і Журливу, Забілясту і Куценка, Панченка та ще десятки сотень видатних, непересічних імен, святкує свій день народження.
Для людини – це солідний вік. Для регіону – історія, яку ми всі разом продовжуємо писати. І дуже хочеться, щоб кожна нова сторінка розповідала про гарні зміни, здобутки, досягнення і талановитих людей, народжених тут. «Команда бейсболістів Кіровоградщини перемогла у Чемпіонаті світу», «На Кіровоградщині запрацював унікальний завод», «Школяр із Кіровоградщини запатентував винахід, що врятує людство», «Лікарі Кіровоградщини провели інноваційну операцію», «Кіровоградщина стала найбільш успішним регіоном України»… Це поки мрії, але ми всі разом маємо працювати над тим, щоб вони збулися! Я вірю в Кіровоградщину! Повірте і ви! З Днем народження, область!», – звернувся з привітаннями до земляків голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Назаренко.

11 3

Довідково: Кіровоградська область — область у центральній частині України. Утворена 10 січня 1939 року, обласний центр — Кропивницький. За однією із версій географічний центр України розташований поблизу Добровеличківки.