18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ На Кіровоградщині судитимуть жінку, яка віднесла новонароджену дитину до лікарні й покинула там

ПОДІЇ

На Кіровоградщині судитимуть жінку, яка віднесла новонароджену дитину до лікарні й покинула там

42 0535

Кропивницька окружна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жінки, яка залишила на підвіконні лікарні свою новонароджену дитину відразу після пологів.

За версією слідства, 14 березня 2021 року 30-річна мешканка обласного центру самостійно народила дитину вдома без надання кваліфікованої медичної допомоги, надалі, дочекавшись вечора, віднесла немовля до КНП «Дитяча обласна лікарня КОР», де залишила його в коридорі на підвіконні, лише через півтори години новонароджену дитину виявила молодша медична сестра.

Температура тіла малюка при госпіталізації в лікарню становила 32,5 С. Сстан був загрозливим для життя і міг призвести до настання смерті новонародженого, без надання своєчасної медичної допомоги.

Обвинувачена має на утриманні чотирьох малолітніх дітей та відносно однієї дитини позбавлена батьківських прав.

Наразі, обвинувальний акт скерували до суду для розгляду по суті. В разі доведення вини матері загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Кропивницького РУП ГУНП в області під процесуальним керівництвом ювенальних прокурорів   Кропивницької окружної прокуратури.

Ілюстрація – безвідносна