19квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Усе життя ремонтував житло і вмить залишився без даху над головою – результат атаки на Кіровоградщині (ФОТО)

ПОДІЇ

Усе життя ремонтував житло і вмить залишився без даху над головою – результат атаки на Кіровоградщині (ФОТО)

6eb5a3fef9661e7f

Як уже інформували, сьогодні 29 травня, на Кіровоградщині уламки збитого дрона пошкодили житло та залізничну дорогу.

У зруйнованому будинку немає тепер ні покрівлі, ні шиферу, ні єдиного вцілілого вікна. На подвір'ї повністю знищені будівлі для тримання домашнього господарства та гараж. Так про наслідки дронової атаки розповів Суспільному Віталій Хаєцький.

За його словами, о 01:20 ночі він прокинувся від сильного гулу та незрозумілого свиту: здійнявся пил, у помешканні вирвало вікно.

"Я піднявся, нащупав тапочки, увімкнув лампу на акумуляторі. Зі спальні дістався у передпокій, звідти на веранду. Бачу, на вулиці з'явилися люди, але я з дому вибратися не міг, бо все було у склі, хоча мене не зачепило взагалі. Ми зібрали ціле відро залишків. Дякую всевишньому, що я залишився живий. Я купив цю хату у 1989 році. Усе ремонтував тут своїми руками, думав, на пенсії відпочину, а тут за мить все розлетілось", – каже чоловік.

7840487e10e113f5

За інформацією голови громади, внаслідок дронової атаки пошкоджено вісім будинків, один із них ремонту не підлягає. Нині у міській раді створили комісію, яка обраховуватиме завдані збитки.

"Ми отримали інформацію після першої години ночі. Завжди думали, що нас обмине, але не цього разу. На місці події працюють рятувальники та комунальники, розбирають завали. Переважно у пошкоджених будинках побитий шифер та вибиті вікна. Буде засідання комісії, яка визначатиме чи ремонтувати будинок, який найбільше пошкодило, чи купувати новий. За попередніми обрахунками, він може коштувати 15 тисяч американських доларів", – зазначив очільник громади.

c694d1b838ec6bfe

Як писали в ЗПУ, на Кіровоградщині уламками дрона в Новоукраїнському районі пошкоджено житло та залізничне полотно. Обійшлося без загиблих та травмованих.

Повітряна тривога у Кіровоградській області тривала з 00:28 до 5:00 години ранку.