29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ У Кропивницькому Послу Канади подарували "Поему про місто", пообіцявши сприяння у розвитку бізнесу

ПОДІЇ

У Кропивницькому Послу Канади подарували "Поему про місто", пообіцявши сприяння у розвитку бізнесу

8520 2

У рамках програми перебування у Кропивницькому Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук здійснив візит і до міської ради, де його прийняв міський голова Андрій Райкович.

Очільник міста ознайомив поважного гостя з історією обласного центру, сучасним станом промисловості та економіки, ходом реалізації програм соціально-економічного розвитку, інформує прес-служба міськради.

"Кропивницький створює сприятливий інвестиційний клімат, має низку цікавих інвестиційних пропозицій для партнерів. Можна констатувати, що Кропивницький вийшов на той рівень, коли  місто вже має сформований бюджет розвитку, а не бюджет споживання. Це вагоме досягнення розвитку місцевого самоврядування і впровадження державних реформ. Сьогодні міська влада реалізує такі галузеві програми, які дають можливість вільно і успішно вести діалог із громадою", - відзначив Андрій Райкович.

Ситуація. коли місто живе повноцінним життям, а не виживає, свідчить про успішну діяльність команди міського голови, звернув увагу, у свою чергу, Роман Ващук. Посол Канади в Україні нагадав про лібералізацію митного режиму між двома країнами, яка дозволила створити зону вільної торгівлі в економічних стосунках України і Канади.

Андрій Ващук висловив зацікавлення канадських бізнесменів інвестиціями у розвиток галузі легкої промисловості Кропивницького, зокрема у підприємства, які займаються пошиттям одягу і взуття. Забезпечувати комунікації підприємців обласного центру з їхніми канадськими колегами буде відтепер набагато простіше, після відкриття у Кропивницькому Українсько-Канадського центру.

"Місто у такому випадку візьме на себе адміністративні функції сприяння реалізації таких спільних проектів. У Кропивницькому є необхідна для цього інфраструктура, є кваліфіковані кадри, які мають досвід роботи в галузі легкої промисловості і, що дуже важливо, є професійні заклади освіти, де є можливість готувати необхідних спеціалістів", - запевнив Андрій Райкович.

По завершенню зустрічі сторони обмінялися подарунками і запевнили, що в подальшому співпраця міста і області в цілому з Канадою вийде на новий рівень, як в економічному, так і в освітньо-культурному напрямах.