17квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ У Кропивницькому провели засідання надзвичайної комісії по вибуху побутового газу

ПОДІЇ

У Кропивницькому провели засідання надзвичайної комісії по вибуху побутового газу

20180209 130628

Сьогодні, 10 лютого, перший заступник міського голови  Кропивницького Олександр Мосін терміново скликав засідання надзвичайної комісії по вибуху побутового газу. 

Начальник міського управління  з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко доповів, що йому вдалося дізнатися, що у кв. 11 по вул. Миру, 9 в обласному центрі зйомник квартири звечора з друзями відзначали подію. Зі слів сусідів, там же, серед гостей був і власник квартири.

«Потерпілий, який винаймає житло і нині знаходиться в лікарні, розповів, що він у вечірній час, близько 23.00 поставив на газ посудину з водою. Сам приліг подивитися телевізор та заснув. Коли прокинувся, згадав про каструлю, зайшов до кухні, ймовірно, ввімкнув світло (може, то були сірники). Газоповітряна суміш вибухнула, гоніння не було. Зруйновано міжкімнатні перетинки, шибки винесло з усього будинку, дверні полотна також постраждали», – зауважив Коваленко.

Постраждалого доставили в обласну лікарню, Нині до розслідування залучено всі оперативні служби. Перевірено електроживлення в сусідніх квартирах, їх підключили до електропостачання. Складено оперативний акт технічного огляду будинку. 

viber image6Будівля потребує спеціальної експертизи. На перший погляд, будинок може буде відновлено. Найбільше постраждала квартира№ 9, № 6 не постраждала, у № 2 зруйновано кухню і пошкоджено двері. Дуже пошкоджено епіцентр вибуху – кухню 11-ої квартири.

Крупногабаритне майно з сусідніх квартир уже вивезли. Розчистили коридори.Олександр Мосін зазначив, що це – грубе порушення правил протипожежної безпеки – залишення вогню без нагляду.

Начальник відділу 1-ого Державного пожежно- рятувального загону Валерій Жилін зазначив, що несучі конструкції значних пошкоджень не мають, пошкоджено газову трубу, але мешканці будинку зорієнтувалися й самотужки перекрили газ. 

«Це надзвичайна подія», – підкреслив рятувальник.

Поліція зранку займається встановленням причини вибуху та  його винуватця, інформацію про вибух побутового газу занесли до ЄРДР. 

ЧИТАЙТЕ також: Внаслідок вибуху газу у Кропивницькому травмовано людину