27квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА ОПОРА: Агітаційна кампанія на президентських виборах характеризується середньою активністю

ПОЛІТИКА

ОПОРА: Агітаційна кампанія на президентських виборах характеризується середньою активністю

 18 лютого в області було створено п’ять окружних комісій. Сьогодні-завтра там пройдуть перші засідання. Про це йшлося під час прес-конференції представників Громадської мережі ОПОРА.

52417090 642208566234597 4429567722765942784 n

Серед зафіксованих порушень – агітація без вихідних даних зустрічається найчастіше.

«Ми вже нaписaли 23 зaяви в поліцію, 2 – до Держпродспоживслужби тa ще 2 – до Деркомітету телебaчення і рaдіомовлення щодо ймовірних порушень зaконодaвствa нa виборaх Президентa Укрaїни», – зазначила координаторка спостереження ГМ ОПОРА за виборами в області Зоя Лебідь.

І додала, що активісти вдячні за співпрацю поліції, яка на цих виборах проявляє активність, допомагає слідкувати за дотриманням чинного законодавства.

«Є також 10 постанов, винесених судами в області. Суть у тому, що частина матеріалів справ направлена на доопрацювання, а інша частина закрита за відсутністю складу злочину. Через різні технічні помилки та не вказування юридичних тонкощів, суди закривають справи», – повідомив громадський омбудсмен ОПОРА Євген Гурницький. 

Принагідно учасники прес-конференції звернулися до штабів із проханням не використовувати повну назву партій – то маніпуляція.

Серед найближчих планів представників Громадської мережі ОПОРА – зустрчі зі студентами, роз’яснювальна робота щодо підкупу виборців, усвідомлення власної відповідальності за участь у підкупі тощо.