29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Як на Кіровоградщині хулігани псують дорогу рекламу (ФОТО)

ПОЛІТИКА

Як на Кіровоградщині хулігани псують дорогу рекламу (ФОТО)

На Кіровоградщині зіпсували зовнішню рекламу двох кандидатів у народні депутати. 

8.07.2019 Kr Danyta

Від рук недоброзичливців постраждали сітілайти Олександра Дануци, який балотується від партії «Слуга народу» в окрузі № 99 (центр – м. Кропивницький), та самовисуванця Максима Полякова (балотується в окрузі № 101, центр – смт Голованівськ).

«Я дізнався, що вночі зіпсували сітілайти із зображенням моїм та  «Слуги Народу». Опоненти витратились на друк, всю ніч працювали і таким чином підтвердили свою безпорадність перед нашим рейтингом», – написав кандидат у нардепи Олександр Дануца у Facebook. І розмістив світлини із зображенням сітілайтів із партійної символікою «Слуги народу» та зображенням самого кандидата у нардепи, на які наклеїли наклейки із логотипом всеукраїнського каналу і напис: «ТСН – бреше», «ТСН» – вони брешуть».

Керівниця кампанії, очільниця штабу кандидата у народні депутати Олександра Дануци Ірина Коваленко зазначила, що вони не зверталися до правоохоронних органів.

«Ми і не плануємо звертатися до поліції. Адже це не перше порушення законодавства щодо нашого кандидата. Нас закидають «чорнухою» у соцмережах, очікуємо друковану продукцію з ознаками «чорного» піару. До виборів залишилося два тижні і ми не маємо часу ходити в поліцію», підкреслила Ірина Коваленко.

8.07.2019 Kr Polakov

У Новоархангельському районі (округ № 101) облили червоною фарбою білборди самовисуванця кандидата у нардепи Максима Полякова. Про це політик написав на сторінці у соцмережах

«На камерах відеоспостереження встановлено особу, причетну до протиправних дій. Направлено заяви про злочин до правоохоронних органів», – йдеться в повідомленні.

У секторі комунікації поліції Кіровоградської області повідомили, що до поліції надійшло п'ять заяв щодо пошкодження політичної реклами в області. 

«Випадки пошкодженян реклами свідчить про порушення принципів вільної та конкурентної боротьби. Пошкодження білборда політичної партії може мати ознаки хуліганства, що несе за собою кримінальну відповідальність (ст. 296 Кримінального кодексу України)», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.