19квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Ціна зради: звільненому полоненому пропонували велику зарплату і квартиру за перехід на бік ворога

ПОЛІТИКА

Ціна зради: звільненому полоненому пропонували велику зарплату і квартиру за перехід на бік ворога

Український воїн Богдан Пантюшенко, який був звільнений з полону найманців РФ на Донбасі разом із кропивницькими спецпризначенцями Олександром Коріньковим і Сергієм Глодарем напередодні Нового року, розповів, що терористи пропонували великі зарплати і житло полоненим в обмін на те, що вони залишаться і воюватимуть проти України.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на інтерв'ю "Фактам".

За словами Богдана Пантюшенка, його вмовляли залишитися, перевезти свою дружину на окуповану територію і воювати проти України.

"Пропонували велику зарплату і квартиру в Донецьку, якщо я піду воювати проти своєї країни, обіцяли перевезти сюди мою дружину. "Ти подумай, може, це найсерйозніше рішення у твоєму житті", – заявив мені якийсь їхній "співробітник" ще в підвалі СБУ і... не прийшов за відповіддю. Імовірно, заздалегідь знав, що може почути", – розповів звільнений український воїн.

Пантюшенко розповів, що на такі пропозиції відгукувалися лише місцеві, які збиралися залишитися на Донбасі після обміну.

На запитання журналістки, як він витримав п’ять років у полоні окупанта, Пантюшенко відповів: "Витримав, бо знав, за що пішов воювати, – за незалежність і суверенітет своєї країни".

Богдан Пантюшенко перебував у полоні окупанта 5 років, із січня 2015 року. За версією "слідства", яке нібито провели терористи, він підірвав міст на дорозі Донецьк-Авдіївка.

У жовтні 2019 року його "засудили" до 18 років ув'язнення.

Пізніше пропагандистський телеканал "Росія 1" показав сюжет за участю трьох українських військових, які перебувають у полоні "ДНР", серед яких був і Пантюшенко.

Читайте також:  Російське ТБ: Військовополонених спецпризначенців із Кропивницького внесли в списки на обмін 

Рідні кропивницьких спецпризначенців Глодаря і Корінькова вірять, що Україна своїх не кидає