25квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА На Кіровоградщині політики розмістили рекламу на зупинках громадського транспорту (ФОТО, ВІДЕО)

ПОЛІТИКА

На Кіровоградщині політики розмістили рекламу на зупинках громадського транспорту (ФОТО, ВІДЕО)

13.10.2020 Kr Zypunka1

У Кропивницькому на зупинках громадського транспорту з гучномовців лунає реклама політичної партії «Перспектива міста» та кандидата на посаду міського голови Кропивницького Артема Стрижакова.

А у Світловодську на зупинках громадського транспорту наклеїли рекламу політичної сили «Партія Шарія».

В обласному центрі на зупинках громадського транспорту транслюють рекламу політичної партії «Перспектива міста» та кандидата на посаду міського голову Артема Стрижакова. У рекламі йдеться: «Місту потрібні сучасні технології і якісні менеджери, наше місто відстало від інших інших обласних центрів на 10-15 років. Чи це справедливо?». А також зазначено, що «команда «Перспективи» знає як зробити обласний центр містом 21 століття, не корумпованим, безпечним тощо». Ця реклама відокремлена від іншої інформації рубрикою: «Політична реклама». Цю рекламу транслює вуличне радіо «Кропивницький».

Як писало місцеве видання «Без купюр, фірма «Голос Кропивницького», яка встановила звукові ретранслятори, зареєстрована на місцевих бізнесвумен – Анну Бродську та Марію Зайченко, дружину депутата міськради Кропивницького від «УКРОПу», декана факультету економіки та менеджменту ЦНТУ Володимира Зайченка. Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Голос Кропивницького», код ЄДРПОУ 41522873, фірма дійсно має засновників з такими іменами та прізвищами.

Деталі – у відео.

У Світловодську політична сила «Партія Шарія» розмістила свою рекламу на зупинках громадського транспорту. На червоному фоні написаний QR-код і зазначено «Партія Шарія в Світловодську».

Спостерігачі ОПОРИ щодо обидвох випадків написали заяви в поліцію. У пресслужбі Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області розповіли, що наразі відповідні факти перевіряються.

«Наразі у Виборчому Кодексі прописано, що політична реклама чи агітація заборонена у громадському транспорті чи на зупинках», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Відповідно до частини 17 статті 57 Виборчого кодексу України, забороняється розміщення матеріалів передвиборної агітації у транспортних засобах громадського користування та на їх зовнішній поверхні, у тому числі таксі, розміщення таких матеріалів у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, зупинках громадського транспорту.