20квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Що стоїть на заваді комфортному волевиявленню жителів Кропивницького (ФОТО, ВІДЕО)

ПОЛІТИКА

Що стоїть на заваді комфортному волевиявленню жителів Кропивницького (ФОТО, ВІДЕО)

78b27a0eadad5ec4

Пів години-годину доводиться чекати виборцям, щоб проголосувати на виборчий дільниці на вулиці Преображенська у Кропивницькому.

За п’ять годин там проголосували півтори сотні людей. Це майже 12% – розповіла голова дільничної виборчої комісії Олена Дзьоба Суспільному.

Дільниця розташована на другому поверсі підприємства “Кіровоградгаз”. Усім, хто заходить, –вимірюють температуру.

На дільниці чотири кабінки, одна з яких для виборців із підвищеною температурою тіла.

У черзі з дев’ятої ранку чекала 78-річна Алла Шаповалова. О 10:00 ще не проголосувала.

“Дуже довго чекаю, півтори години”.

Олег Тєрєхов із дружиною прийшли писати відмову від голосування. Чоловік розповів, стояли в черзі годину, щоб проголосувати.

“Вимушений відмовитися від голосування, в мене немає часу чекати. В мене є конституційне право проголосувати, але мене його позбавили тим, що тут велика черга”.

37e2f47cd690a13d

Площа дільниці майже сто квадратних метри. Разом із членами комісії та спостерігачами там можуть одночасно приймати не більше шести виборців – каже Олена Дзьоба.

“Є карантинні вимоги, і ми маємо їх дотримувати. Все йде трохи повільно, маємо дотримувати дистанцію, є площа приміщенні і вимоги до того скільки може буди людей”.

Переселенка зі сходу України Ганна Макада проживає у Кропивницькому, прописана у Донецьку, говорить, для того, щоб сьогодні проголосувати на дільниці, змінила адресу для голосування.

У кабінці жінка пробула 5 хвилин.

“Найважче – знайти того кандидата, серед п’яти бюлетенів, за кого хотіла проголосувати. Зрештою, я його так і не знайшла”.

442643510d28ed9b

На дільниці до 20.00 мають проголосувати 1254 виборці.

Деталі – у відео.

Читайте також: