29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Кропивницька ТВК: Підстав для призначення повторних підрахунків немає

ПОЛІТИКА

Кропивницька ТВК: Підстав для призначення повторних підрахунків немає

3eaff50748923667e844dc1b81fea0ac

Встановлення результатів виборів у Кропивницькому відкладається через втручання в роботу комісій.

Представники партії «За майбутнє» вимагають у міській ТВК призначити перерахунок на дільницях, надати копії протоколів дільничних комісій, зупинити роботу районного тервиборчкому, інформує пресслужьа "Пропозиції".

Проте, для призначення повторного підрахунку голосів може бути лише дві підстави: зафіксовані актами та скаргами порушення під час голосування й підрахунку голосів на дільниці, або під час транспортування документації з дільничних у територіальні комісії. Таких актів та скарг від представників згаданої політсили не було ані під час голосування 25 жовтня, ані під час підрахунку голосів на дільницях у наступні дні, ані під час транспортування документації.

Отже, підстав для призначення повторних підрахунків немає.

Також заявляють, що 28-29 жовтня, на третій-четвертий день після виборів, не змогли отримати копії протоколів. Але ця процедура також передбачена Виборчим кодексом. Спостерігачі, довірені особи, кандидати могли отримати копії під час складання протоколів на дільницях – можливістю не скористалися.

Отже, підстав займатися цим у ТВК немає.

Нарешті, вимога до міського тервиборчкому зупинити роботу районного – нонсенс. Виборчим кодексом в принципі не передбачена така можливість.

Отже, зупинити роботу Фортечної ТВК міська не може.

Таким чином, висунуті вимоги – безпідставні та неправомірні, а дії партійців – втручання в роботу територіальних виборчих комісій із метою перешкодити встановленню результатів виборів у Кропивницькому.

Довідково: згідно з попереднім підрахунком, «За майбутнє» не долає 5-відсотковий бар’єр на виборах до міськради обласного центру. Вчора, 29 жовтня, її представники подали понад 50 скарг до міської та Фортечної територіальних комісій Кропивницького.

Читайте також: