20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Сергій Шахов закликав владу надати гуманітарну допомогу жителям українського Донбасу

ПОЛІТИКА

Сергій Шахов закликав владу надати гуманітарну допомогу жителям українського Донбасу

photo 2022 02 01 14 17 38

Уряд має направити жителям «сірої зони» вздовж лінії розмежування гуманітарну допомогу, оскільки багато з них постраждали в результаті ескалації конфлікту.

Про це заявив співголова партії «Наш край», народний депутат України Сергій Шахов під час виступу у Верховній Раді.

«8 років горить Донбас. Вчора відбулася надзвичайна подія. Я прошу підняти питання «Сірої зони Донбасу» і відселення людей з «Сірої зони Донбасу». Людям потрібна гуманітарна допомога. Вчора в Щасті і в половині Луганської області не було ні світла, ні тепла. Ми не можемо покинути наших людей. Донбас – це Україна, і ми маємо подбати про наших людей. Ми повинні негайно організувати гуманітарну допомогу для українців Донбасу. Люди в скруті!», – заявив співголова «Нашого краю».

За словами обранця, у прифронтовому місті Щастя внаслідок обстрілів з боку бойовиків ЛНР повністю зупинила роботу Луганська теплоелектростанція.

Сьогодні, 22 лютого, у трансформатор на території ТЕС влучив снаряд, відбулося займання.

За словами Сергія Шахова, Щастя залишилося повністю без електро-, водо- і теплопостачання.

Така ж ситуація у Врубівці. Там люди сидять у бомбосховищах без електрики та газу. Доступу до відновлення поки що немає, оскільки обстріли не вщухають. Зважаючи на небезпечну ситуацію, влада має терміново розглянути можливість евакуації мирних людей.

https://youtu.be/UFQgfYEHh-8