27квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА У Кропивницькому діє партія оголошеного в міжнародний розшук фіскала

ПОЛІТИКА

У Кропивницькому діє партія оголошеного в міжнародний розшук фіскала

За даними Генпрокуратури, ще у червні 2014 року було відкрито кримінальне провадження стосовно колишнього міністра доходів і зборів в уряді Азарова Олександра Клименка. 

Тоді ж його нібито оголосили в міжнародний розшук.

Клименка підозрювали у зловживанні владою та службовим становищем, а в січні 2017 року з‘явилося ще одне провадження – про створення ним злочинної організації, привласнення та розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем, фіктивне підприємництво та службове підроблення. Йдеться про завдання збитків державі на десятки мільярдів доларів.

Притягти Клименка до відповідальності українським правоохоронним органам поки що не вдається, оскільки підозрюваний переховується на території сусідньої країни.

А тим часом створені ним структури продовжують діяти. Одна з них – партія «Успішна країна». Її осередок є і в Кропивницькому (по вул. Чорновола). 

Тож, якщо вас цікавить партія з багатообіцяючою назвою, її ідеї і цілі, в офісі вам нададуть необхідні матеріали та подарують книгу голови партії, тобто Олександра Клименка, «Путь к успеху. Как изменить систему, не изменив себе», де зазначається, що він «відомий український політик і громадський діяч, який виступає за національне примирення і власний унікальний шлях розвитку України».

Так і хочеться вигукнути: «Не того підозрюєте у злочинах!» 

А якщо серйозно, то дивно, що партія, лідер якої переховується від правосуддя, пудрить мізки простим людям, і цього не бачить міністерство юстиції. 

«Це одна з багатьох партій, яка зародилася внаслідок розпаду Партії регіонів і працює на дестабілізацію ситуації в Україні. Вливання коштів на її розвиток не зменшується, реклама виготовляється і партія повноцінно функціонує», – зазначає «Економічна правда».