27квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний зустрівся з європартнерами у Брюсселі

ПОЛІТИКА

Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний зустрівся з європартнерами у Брюсселі

134970

У Брюсселі (Королівство Бельгія) за участі голови Асоціації об’єднаних територіальних громад, Новоукраїнського міського голови Олександра Корінного проходить 4-та зустріч робочої групи «Комітет регіонів ЄС – Україна».

Реформа децентралізації в Україні, досягнення і виклики, а також міжмуніципальне співробітництво – ключові теми засідання, інформує офіційний сайт Новоукраїнської міської ради. 

5357098

Засідання на підтримку реформи децентралізації відкрили  В’ячеслав Негода та президент Комітету регіонів ЄС Карл-Хайнц Ламбертц

Європейські партнери зазначили ряд важливих питань, але передусім пан Ламбертц відмітив вражаючий прогрес впровадження Україною реформи децентралізації і важливість незворотності досягнутих змін. 

Представники КоР засудили анексію Криму та військову агресію Росії і висловили впевненість, що реформа стане ефективним засобом у боротьбі за окуповані території, адже рівень життя та розвитку українських громад підтримає внутрішній супротив українського народу на цих територіях. 

3154678

Пан Кулс, віце-президент Конресу місцевих та регіональних влад Європи, зі свого боку запевнив у важливості політичного діалогу в Україні та запропонував використати бельгійський досвід та залучити фахівців Конгресу у роботі експертів, що працюють над змінами до Конституції. 
Реформа місцевого самоврядування, що впроваджується Мінрегіоном, ще раз отримала високу оцінку європейської спільноти і утримує позиції найуспішнішої реформи в Україні.

Під час зустрічі із представниками   Асоціації Європейських муніципалітетів та регіонів (The Council of European Municipalities and Regions (CEMR)  Олександр Корінний мав можливість обговорити із  генеральним секретарем Фредеріком Валлієром перспективи вступу Асоціації ОТГ до CEMR, співпрацю в різних проектах і програмах.

2284506