20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Ігор Степура заявляє про саботаж указів президента в Маловисківському районі

ПОЛІТИКА

Ігор Степура заявляє про саботаж указів президента в Маловисківському районі

Днями заступник голови обласної ради Ігор Степура відвідав музей історії Маловисківського району.

2 Ігор Степура Маловисківський районний музей

Посадовець стверджує, стенди експозицій, які були урочисто відкриті після капітального ремонту районного музею, містять сотні матеріалів, що героїзують постаті забороненої законом комуністичної тоталітарної совєтської системи та прославляють репресивні дії окупаційної Червоної Армії, тортури, що вчинялися загонами НКВС проти мирного населення, та уславлюють осіб, які були безпосередньо причетні до репресій та знищення українського населення, інтелігенції, діячів, патріотів, священиків у Маловисківському районі в період 1917-1991 років. Водночас експозиції музею позбавлені експонатів, які б мали донести до свідомості громадян України інформацію про події та постаті часів Української Народної Республіки, періоду героїчної повстанської боротьби Холодного Яру, Чорного Лісу тощо.

“Найтрагічнішою сторінкою історії України став період 70-річної Московської комуністичної окупації, яка принесла Українському Народові горе і страждання, кривди і репресії, біль втрат і загибель більше 20-ти мільйонів українців. У роки Московської комуністичної окупації на теренах України проти мирного населення були задіяні жахливі технології винищення: “червоний терор”, експропріація, колективізація, розкуркулення, пограбування репресії, катування, концентраційні табори. Подібного масштабу злочину Геноциду не зазнав жодний інший народ Світу за всю історію Людства.

Я спеціально завітав до Малої Виски, реагуючи на численні звернення громадян, аби на власні очі оцінити масштаби катастрофи. Катастрофи в державницькому сенсі слова, яка, очевидно, пов’язана з безвідповідальністю чиновників, що перебувають на високих посадах і абсолютно ігнорують укази президента і закони України”,– наголосив Ігор Степура. 

Він також додав, що вже у понеділок, 4 червня, о 13:00 проведе відповідний брифінг.

3 Ігор Степура Маловисківський районний музей

7 Ігор Степура Маловисківський районний музей