29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Під час засідання сесії райради націоналістів Кіровоградщини попросили покинути приміщення

ПОЛІТИКА

Під час засідання сесії райради націоналістів Кіровоградщини попросили покинути приміщення

24 3На черговій сесії Новгородківської районної ради депутати мали вирішити декілька важливих питань, серед яких бюджетні, земельні, а також реорганізації ЦРЛ та призначення на посади.

 

Крім того, депутатський корпус мав розглянути ініційовану націоналістами петицію про звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

На засідання прибули новгородківські свободівці. Але, ще на початку сесії, голова районної ради Олександр Горбенко, зіславшись на регламент, ініціював голосування щодо можливості перебування на сесії партійців. 

Шляхом підняття рук депутати проголосували рішення, яким не дозволили присутнім прихильникам партії бути на сесії, не зважаючи навіть на наявні у деяких посвідчення помічника депутата обласної ради та журналіста.

На думку свободівців, такі дії депутатів – це абсолютно безпрецедентне порушення законодавства. Відтак, за цим фактом було зареєстровано ряд звернень до поліції. 

Разом із тим, націоналісти мають намір не лише оскаржувати такі дії депутатів, але й боротися за якомога ширше висвітлення роботи райради.