19травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ІСТОРІЯ Краєзнавець Володимир Босько презентував черговий календар про історію Кіровоградщини (ФОТО)

ІСТОРІЯ

Краєзнавець Володимир Босько презентував черговий календар про історію Кіровоградщини (ФОТО)

photo 2021 04 01 09 55 12

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського відбулася презентація книги «Історичний календар Кіровоградщини. Етюди у червоному, чорному, синьо-жовтому кольорах про участь єлисаветградців у революції 1917-1921 рр».

Автором-упорядником книги є відомий дослідник Володимир Босько.

«Приємно, що пошуковці, краєзнавці, письменники протягом багатьох років невпинно, по крихтах збирають безцінні матеріали, фотодокументи, свідчення про події минулого. Такі напрацювання, такі книги єднають покоління. Адже тут зібрано надзвичайно важливу інформацію як про історичні постаті минулого, так і про актуальні здобутки та досягнення тих, хто творить історію сьогодні», – зауважила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Лобанова.

Вона наголосила, що видання книг такого рівня для нашої області є значущим, тому обласна влада й надалі приділятиме значну увагу реалізації таких видань, адже така співпраця – це, перш за все, маркер ставлення влади до історичної краєзнавчої літератури.

У календарі опубліковані 35 історико-краєзнавчих нарисів та розвідок з історії революційного руху на території Єлисаветградщини, починаючи з 1869 року.

photo 2021 04 01 09 56 10

Фото Федора Шепеля