25квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. КОЛОНКИ Як кропивничанам стати екосвідомими з самого дитинства: 5 українських книжок

З ПЕРШИХ УСТ | НОВИНИ КІРОВОГРАДЩИНИ

Як кропивничанам стати екосвідомими з самого дитинства: 5 українських книжок

family reading book2

Нинішні малюки живуть у світі, де забруднення середовища стало очевидною загрозою.  

 

knyzhka pro smittya cover

Як пояснити дитині, що трапляється з черговою обгорткою чи зайвою покупкою, сформувати культуру споживання та турботливе ставлення до тварин? Пропонуємо 5 дитячих книжок, після прочитання яких малюк знатиме про захист довкілля більше, ніж ви.

“Книжка про сміття”. Галина Ткачук (“Видавництво Старого Лева”)

Ця книжка щойно з'явилася у “Видавництві Старого Лева”. Розповідає про те, чим небезпечне або корисне сміття, звідки береться у таких кількостях та як можна боротися із проблемою забруднення кожному з нас. У ній багато тексту, є терміни на зразок “тверді побутові відходи” та навіть витяги із закону, тож орієнтована на дітей уже шкільного віку та підлітків.

При замовленні у видавництві коштує 250 грн.

3 try p

“Три "П": повторне використання, помірність, переробка”. Рока Нурія (“Навчальна книга Богдан”)

Книжка про основні принципи свідомого споживання. З неї дитина дізнається, що таке сміттєспалювач, звалище, компост, як створюють новий папір зі старого та чому варто щільно закручувати крани. Містить прості поради для дітей та батьків..У книжці багато ілюстрацій і короткі змістовні тексти. Підійде навіть для дошкільнят.

Коштує близько 50 гривень.

oblozhkayekokniga gorod ukr02

“Екокнига. Зберегти місто”. Галина Булгакова. (Видавництво “Ранок”)

Видавці називають цю книжку посібником з урятування планети. Дитина отримує завдання стати супергероєм та у форматі квесту дізнається про забруднення ґрунту й води, вторинну переробку, звички, які заощаджують ресурси, виконує творчі завдання і сортує сміття по контейнерах.

Вартість на сайті видавництва – 60 гривень. У серії також є книжка “Зберегти ліс”.

vriat tvaryn

“Врятуй тварин”. Джордж Патрік (“Видавництво Старого Лева”).

Книжка-картинка без тексту для найменших читачів. Показує, що тваринам ліпше жити на природі, ніж у цирку чи зоопарку. Прозорі вклейки допомагають без проблем перемістити тигрика з кімнати на галявину, а лося – в ліс. На жаль, це не так легко у житті. Тому може довести до сліз навіть вразливих дорослих.

Коштує близько 200 гривень.

podorozhjpg

“Подорож до дивовижного світу тварин”. Брендан Кірні (Видавництво “Ранок”)

На перший погляд, це ще одна ілюстрована енциклопедія про тварин для малюків. Секрет у тому, що папір для цієї книги створений із перероблених упаковок типу Tetra Pak. Це саме той момент, коли можна показати не сміття, з якого вийде щось корисне, а якісну книжку, зроблену зі звичних коробок з-під соку чи молока.

Ціна – 300 гривень.

Наталя Романюк

Зображення з офіційних сайтів видавництв