25квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. КОЛОНКИ Кіровоградський академічний обласний театр без глядача або Сумні роздуми між святами (ФОТО)

З ПЕРШИХ УСТ | НОВИНИ КІРОВОГРАДЩИНИ

Кіровоградський академічний обласний театр без глядача або Сумні роздуми між святами (ФОТО)

32 18212

За понад півтора десятиліття існування професійного свята лялькарів (21.03) та понад півстоліття існування Міжнародного дня театру (27.03), наші кропивницькі митці (та й в усьому світі) ще жодного разу не відзначали їх у таких неймовірних умовах: без традиційної прем’єри, без вистав, без глядачів, без колег, без театру...

21028ф1
Ситуація з короновірусом просто паралізувала звичний ритм життя і змусила людей зачинитися у своїх домівках.

Виконуючи постанову щодо карантинних заходів, колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок вже тиждень працює дистанційно.

Частина митців займається роботою над новою постановкою за мотивами казки «Колосок», інші відшліфовують виконавську майстерність у готичній казці «Карлик Ніс», прем’єра якої планувалася саме до професійних свят. У кожній творчій ланці є свої плани, завдання і напрацювання.

Але, на жаль, театр без глядача теж хворіє... І маленьким театралам ще довго доведеться чекати на обіцяні зустрічі з улюбленими казковими персонажами, а разом з ними і з гостями з Херсона та Черкас, які в рамках обмінних гастролей мали привезти у березні та квітні свої чудові вистави. Та і кропивницькі митці, відповідно, теж не вирушать на заплановані гастролі до малечі у сусідні
області.

41209ф2

Прогнозувати подальше виконання планово-економічних показників у нинішній ситуації ніхто не візьметься. Залишається тільки сподіватися, що це лихо невдовзі таки закінчиться. І тоді вже театр ляльок знову з радістю відчинить двері своїм любим глядачам.

А поки що лялькарі щиро вітають своїх колег і прихильників театрального мистецтва з професійним святом і зичать усім найміцнішого здоров’я, душевної рівноваги, світлих думок та відповідального ставлення до себе і оточуючих!

Бережіть себе і своїх рідних! Вірте у диво, але ЗАЛИШАЙТЕСЯ ВДОМА.

Наталія Педько,

завліт театру