18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. КОЛОНКИ Вогонь пам’яті у Кропивницькому виявився не таким вже і вічним

З ПЕРШИХ УСТ | НОВИНИ КІРОВОГРАДЩИНИ

Вогонь пам’яті у Кропивницькому виявився не таким вже і вічним

8 та 9 травня у Кропивницькому пройшли урочистості з нагоди Дня примирення та перемоги у Другій світовій війни.

10 3

Два дні містяни, схиливши голови, згадували тих, хто віддав своє життя за свободу та мирне небо українців.

Напередодні, у навчальних закладах обласного центру провели бесіди, під час яких молодому поколінню розповідали хто і якої ціною виборював і надалі відстоює право вільної країни. А також, де саме  можна побачити та ознайомитися з воєнною історією рідного міста.

Одним із головних осередків щороку був і залишається меморіальний комплекс «Фортечні вали». Центральний пам’ятник Матері-Вітчизні, біля якого споконвіку горів вічний вогонь, має символізувати вічну пам’ять про події давно минулих років.

Має, але… Мені довелося довго пояснювати своїй доньці, куди дівається ця вічна пам’ять… Адже цьогоріч вогонь палав лише під час урочистостей 9 травня. Ні за день до події, ні увечері святкового дня, показати дитині, який він насправді, мені не вдалося. І переконати її у тому, що вона ще колись побачить той самий «вічний вогонь», мені також не вдалося.

Можна із розумінням поставитися до складних економічних часів, до безпеки. Але… Через карантинні умови не всі прийшли покласти квіти до пам’ятного знаку в той час, коли це було заплановано організаторами. А дуже хотілося, аби пам’ять була все ж таки вічна.

Наталія Пелехата

Читайте також: