25квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. КОЛОНКИ Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф провів спільну службу з патріархом Кирилом у Москві

З ПЕРШИХ УСТ | НОВИНИ КІРОВОГРАДЩИНИ

Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф провів спільну службу з патріархом Кирилом у Москві

1 1

І через три роки російської військової агресії в Україні на офіційному сайті Руської православної церкви продовжують з᾿являтися фото з українськими єпископами. Це свідчення того, що вони регулярно відвідують столицю країни-агресора.

Не вперше на них фігурує архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, про що вже писали місцеві ЗМІ. І ось нещодавно в інтернет-мережі вдалося натрапити на свіжі фото.

Завдячуючи їм можна дізнатися, що в липні в Москві за участі українських єпископів відбулася низка заходів Руської православної церкви, приурочених пам'яті православного святого Сергія Радонезького. Їх очолював головний ідеолог концепції «руського міра» - патріарх Кирило Гундяєв. 

2

А на офіційному сайті РПЦ згадується, що патріарху Кирилу співслужив в Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі архієпископ Кіровоградський Іоасаф, давно відомий своєю проросійською позицією (http://www.patriarchia.ru/db/text/4963024.html). 

Цікаво, що офіційний сайт Кіровоградської єпархії цей візит сором'язливо замовчує, як і те, що візиту Іоасафа до путніської Росії не завадили жорстокі бої 18-20 липня українських військових з терористами на сході країни, коли загинули більше десяти захисників України.
Примітно також, що Іоасаф полетів до Москви на церковні заходи за сотні кілометрів.

При цьому заходи в Кропивницькому, що став для нього другою домівкою, вже давно не відвідує. Зокрема, на загальноміські молебні з нагоди державних свят відправляє інших церковнослужителів. Тим самим, уникаючи проведення молитов за Україну разом з представниками проукраїнських конфесій, для яких АТО - це неоголошена війна з Росією. Не лякає його й осуд українського суспільства.

 Символічним є зелене церковне вбрання Кирила, Іоасафа й інших священиків московського патріархату, мимоволі згадуються «зелені чоловічки» - російські спецназівці в Криму. Тільки російські військові захопили нашу землю, а ось такі православні «зелені чоловічки» методично отруюють російськими ідеями уми українців.

Сергій Бондаренко