19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я На Кіровоградщині не вистачає коштів на забезпечення чорнобильців санаторно-курортними путівками

ЗДОРОВ'Я

На Кіровоградщині не вистачає коштів на забезпечення чорнобильців санаторно-курортними путівками

06 3Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації провів особистий прийом громадян.

Одними із тих, хто звернувся по допомогу до очільника області стали учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Кропивницького (в обласному кардіологічному диспансері немає коштів для лікування чорнобильців, не всі забезпечені путівками на санаторно-курортне лікування).

Сергій Кузьменко доручив розібратися із ситуацією в обласному кардіодиспансері заступнику директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталії Горбенко.

 Що стосується санаторних путівок (вартість однієї – 7300 гривень), то керівник департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров пояснив, що фінансування для всіх дійсно не вистачає. Минулого року для оздоровлення чорнобильців Кіровоградщині було виділено 50% коштів від потреби, у 2019 році передбачено 63%. 

До Міністерства соціальної політики надіслано листа з проханням надати додаткове фінансування для стовідсоткового забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС санаторно-курортними путівками (необхідно близько 960 тисяч гривень).

http://www.kr-admin.gov.ua