19квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Карантин у Кропивницькому: в разі відмови від щеплення тварин, на їхніх господарів накладатиметься штраф

ЗДОРОВ'Я

Карантин у Кропивницькому: в разі відмови від щеплення тварин, на їхніх господарів накладатиметься штраф

Спеціалісти міської державної лікарні ветеринарної медицини провели вимушену дезінфекцію території подвір’я домоволодіння, де було виявлено сказ у тварини.

21 13

Про це повідомили під час  позачергового засідання у міській раді під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби.

Як вже повідомлялось, сказ дістався до Кропивницького.

На прилеглій території та низці вулиць мікрорайону Кущівка оголошено карантин. Від сьогодні в цій зоні проводитимуться щеплення усіх домашніх тварин антирабічною вірус-вакциною «Рабістар».

Вакцінації  підлягають усі тварини вулиць Преображенська, Кримська, Каляєва, Таврійська, Канатна, Воронезька, Акмолінська, Байкальська, Саратовська, Кишинівська, Тульська, Водоп’янова, по провулках Кримський, Якимівський, 9-го Січня та Середньому.

В управлінні Держспоживслужби наголосили, що всі власники домашніх котів та собак на карантинній території повинні зробити профілактику своїм тваринам. У випадку відмови, на власників буде накладено штраф.

http://www.kr-rada.gov.ua