19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кропивницький: електронні рецепти виписують в амбулаторії сімейної медицини на селищі Гірничому

ЗДОРОВ'Я

Кропивницький: електронні рецепти виписують в амбулаторії сімейної медицини на селищі Гірничому

З 1 квітня в Україні запровадили систему електронних рецептів за програмою «Доступні ліки».

iCCHrtpBKBE8uOsmOwGbhy2gHA 0y0TxЦе означає, що ліки за цією програмою можна виписувати виключно в електронній системі охорони здоров’я. Виписувати такі рецепти можуть лікарі первинної ланки.

Відтепер не має значення, де проживає пацієнті і де рецепт був виданий, розповідає заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Скрипник.

"У нашій амбулаторії на селищі Гірничому електронні рецепти почали виписувати із 4 квітня. У нас у приміщенні закладу є аптека, яка приєдналась до цієї програми і ми виписали понад тридцять рецептів своїм пацієнтам", – зазначає головний лікар амбулаторії Світлана Васецька. 

Для того, щоб виписати електронний рецепт, лікар вводить дані пацієнта до інформаційної системи. Потім призначає ліки, їх дозування та кількість і ставить електронний підпис. Після цього на телефон пацієнта приходить смс-код. Його треба показати в аптеці, яка приєдналась до інформаційної системи.

"Усі ці дані ми відразу бачимо у себе. У нас все відображається в програмі: прізвище пацієнта, медпрепарати і це дуже зручно, як для нас так і для пацієнтів", – зауважує завідуюча аптечним пунктом Тетяна Босько.