20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я На Кіровоградщині придбали 5 реанімобілів та пообіцяли 6 мільйонів гривень на підвищення зарплати лікарів «швидкої»

ЗДОРОВ'Я

На Кіровоградщині придбали 5 реанімобілів та пообіцяли 6 мільйонів гривень на підвищення зарплати лікарів «швидкої»

П'ять нових спеціалізованих автомобілів «Пежо», укомплектованих сучасним обладнанням, поповнили автопарк Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Кіровоградщини.

03 5 56

Спецтранспорт придбали минулого тижня за кошти обласного бюджету.

Загальна вартість нового транспорту, за допомогою якого фахівці швидкої допомоги рятуватимуть життя жителям Кіровоградщини, склала 12,2 мільйона гривень.

Сучасні реанімобілі оглянув голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Він ознайомився з роботою нового обладнання, поцікавився думкою лікарів, які працюють у бригадах екстреної допомоги, щодо придбаного транспорту та його комплектації.

03 5 57

«2019 рік, якщо ми говоримо про сферу охорони здоров'я в цілому, стане для області роком екстреної медичної допомоги. На її розвиток з обласного бюджету виділено 35 мільйонів гривень, і це стосується не тільки формування єдиної диспетчерської служби, а й ремонту приміщень та оновлення обладнання», – зазначив голова облдержадміністрації.

Він підкреслив, що частину вищевказаної суми спрямують на мотивацію роботи лікарів екстреної медичної допомоги.

«Шість мільйонів гривень з обласного бюджету буде використано на підвищення заробітної плати фахівців швидкої у 2019 році. Це перший крок для підвищення престижності їх роботи. Переконаний, наступного року заробітна плата лікарів екстреної медичної допомоги буде достойною і матиме тенденцію до зростання», – наголосив Сергій Кузьменко.

03 5 58

http://www.kr-admin.gov.ua