25квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я На Кіровоградщині серед сотень обстежених у десятьох людей виявили підозру на рак шкіри

ЗДОРОВ'Я

На Кіровоградщині серед сотень обстежених у десятьох людей виявили підозру на рак шкіри

850 пацієнтів обстежили в обласному шкірно-венерологічному диспансері у Всеукраїнський день діагностики меланоми.

71879 rodymka

10 травня жителі області безкоштовно проходили обстеження  родимок з метою попередження та профілактування  маланоми чи раку шкіри. 

"З восьмої ранку до 18-ої вечора того дня до нас на прийом прийшли 850 містян та жителів області. Їх обстежували семеро лікарів спеціальним приладом – дерматоскопом. У результаті обстеження ми виявили три підозри на меланому шкіри та ще 10 випадків – це підозра на рак шкіри", розповіла головний лікар обласного шірно-венерологічного диспансеру Мар’яна Попович.

І додала , що 85 направлень видали пацієнтам до обласного онкологічного диспансеру для проведення до обстеження і встановлення точного діагнозу.

Нагадаємо, огляд родимок відбувається у рамках міжнародної програми «Євромеланома», яка в Україні розпочала діяти з 2008 років. Відтоді щороку 10 травня у медзакладах відбувається огляд родимок на наявність меланоми чи раку шкіри.

Перевірити родимки можна впродовж найближчого місяця в Кіровоградському обласному шкріно-венерологічному диспансері за адресою вулиця Комарова, 1.