20вересня2019

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Як нагодувати хворих: медичні заклади Кропивницького шукають відповідь на болюче питання сьогодення

ЗДОРОВ'Я

Як нагодувати хворих: медичні заклади Кропивницького шукають відповідь на болюче питання сьогодення

На виконання доручення міського голови Андрія Райковича, його заступниця Наталія Дзюба разом із начальницею управління охорони здоров’я міської ради Оксаною Макарук зустрілися із керівництвом та медичним персоналом Центральної міської лікарні.

10 1

Головною метою візиту стала перевірка якості організації процесу готування їжі у закладі.

За інформацією головного лікаря Олександра Артюха, на харчування громадян не пільгових категорій населення у закладі передбачено 3 гривень 2 копійки на день. Для порівняння: минулоріч вона становила становила 15 гривень на день. Для учасників бойових дій на сході України вартість денного раціону складає 8 гривень 32 копійки, для дітей — 4 гривні 90 копійок.

10 2

«Сьогодні ми виходимо із ситуації завдяки спонсорській допомозі. За ці кошти докупляємо масло, моркву, зелень, картоплю. Ми не сидимо склавши руки, а робимо усе, щоб у реальних умовах забезпечити пацієнтів нормальним, здоровим харчуванням», - зауважив лікар.

Він також наголосив, що нарікань від пацієнтів до адміністрації лікувального закладу на якість їжі не надходило. Лікарня повністю забезпечує необхідну калорійність раціону в залежності від захворювання.

«Ви сьогодні як менеджери закладу повинні спрямувати усі свої зусилля на те, щоб забезпечити пацієнтів необхідним відповідно до їхнього стану здоров’я харчуванням. Звертайтеся за допомогою до меценатів, зараз є можливість закупати продукти за низькими цінами та робити заготівлі на зиму», - зазначила Наталія Дзюба.

У свою чергу, Оксана Макарук запропонувала керівництву Центральної міської лікарні звернутись за посильною допомогою до голів районних адміністрацій, жителі яких проходять лікування у медичному закладі. Також очільниця управління охорони здоров’я звернула увагу адміністрації закладу на необхідності постійного моніторингу цін на продукти харчування, і їх закупки за помірними цінами, але пильно стежити при цьому, щоб не страждала якість.

http://www.kr-rada.gov.ua

Читайте також: У лікувальних закладах Кропивницького мають переглянути підхід щодо якості харчування хворих