25квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Усі фінансові ризики місто бере на себе: у Кропивницькому подбають про хворих на діабет

ЗДОРОВ'Я

Усі фінансові ризики місто бере на себе: у Кропивницькому подбають про хворих на діабет

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів робочу зустріч із власниками аптечних мереж, що відпускають інсулін хворим на діабет містянам.

16 2

Підставою для серйозної розмови знову стала заборгованість перед аптеками через значне недофінансування цільової програми державою.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

У липні проблемну ситуацію вдалося врегулювати. Тоді у міському бюджеті зробили перерозподіл видатків, компенсували борг перед аптеками і відновити видачу ліків. На фінансування закупівлі інсуліну з міського бюджету було виділено 1,018 мільйона гривень. Тепер же, за інформацією заступника начальника управління охорони здоров’я міської ради Лариси Кудрик, у місті знову накопичилася заборгованість у сумі 714 тисяч гривень.

Андрій Райкович закликав власників аптек до тісної співпраці у вирішенні важливої для хворих людей проблеми. При цьому усі фінансові ризики місто бере на себе, адже, якщо держава не профінансує інсулін, борги перекриються коштами міського бюджету.

«Ми повинні в першу чергу думати про людей. Якщо державні кошти затримуватимуться, ми зробимо перерозподіл, і покриємо всі борги за рахунок міського бюджету. Це однозначно. Людським здоров’ям жартувати не можна. Нагадаю, у Кропивницькому майже 1800 інсулінозалежних хворих, із яких 64 - це діти. Саме тому ми ведемо постійний діалог з власниками аптечних закладів і тримаємо руку на пульсі ситуації», – наголосив очільник міста.