25квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кропивницький: щедрий на благодійність грудень набирає обертів

ЗДОРОВ'Я

Кропивницький: щедрий на благодійність грудень набирає обертів

Відразу десять різних кафе, пабів і піцерій міста, що входять до громадського об‘єднання «Клуб рестораторів», підтримають благодійну ініціативу «Щедрий вівторок».

02 3

Деякі - третього грудня, а деякі - і цілий місяць до Нового року у різні способи збиратимуть благодійні пожертви на користь маленьких онкохворих пацієнтів, якими опікується Фонд «Янгол життя» та інші фонди.

Почалося все з того, що минулого понеділка керівниця фонду Ольга Присяжнюк завітала на засідання Клубу рестораторів і розповіла про ініціативу «Щедрий вівторок», в рамках якої по всьому світу бізнеси, організації та установи долучаються до добрих справ.

У відповідь власники закладів громадського харчування започаткували кілька різних ініціатив. Про це в ефірі програми «Ранкова кава» розповіла Президентка Клубу рестораторів Олеся Вольштейн.

Так у кафе «Ваніль» (вул. Пацаєва, 11-б) можна буде придбати браслет за 25 гривень. А третього грудня всі «чайові» будуть передані у фонд «Янгол життя».

У кафе «Мерсі» (вул. Вокзальна, 74) гості зможуть купити імбирні пряники за ціною від 5 до 15 гривень. Всі кошти також підуть на благодійність.

Паб «Гарячі перці» (вул. Полтавська - біля маркету VARTO) традиційно щовівторка презентує нову страву і третього грудня всі кошти, виручені за нову страву, будуть благодійними.

Всі три кафе мережі «Крила» (на Ковалівці, біля «Порталу» та у центрі, навпроти «Зоряного») третього числа всі кошти за реалізований чай передадуть у фонд. А ще тут протягом місяця можна буде купити еко-сумки та магніти - на користь маленьких онкохворих пацієнтів, якими опікується Фонд «Янгол життя».

У піцерії «Старе Місто» (вул. Жадова, 23, корпус 1) реалізовуватимуть браслети, еко-сумки і значки. Також тут встановили бокс для збору коштів на лікування дитини.

Піццерія «Scorini» (вул. Дворцова, пішохідна зона) започаткувала акцію «Творимо добро зі Scorini»! Починаючи з першого грудня і до кінця місяця бажаючі зможуть купити сувенір за 10 гривень і отримати «яблучко добра», яке може стати прикрасою на сімейному дереві Scorini. Усі зібрані кошти будуть передані у фонд «Янголи Життя» на допомогу онкохворим дітям.

Пекарня-кав‘ярня «Baton House» (вул. Академіка Тамма, 4) продає печиво по 23 гривні, і три гривні з кожного стаканчика печива передасть благодійному фонду «Янгол життя».

Лозунг благодійної акції у «Ресторації Кропивницьких» (вул. Дворцова, пішохідна зона) наступний: «Робіть добро і воно обов‘язково повернеться». З першого грудня, купуючи у ресторацї благодійний набір для приготування глінтвейну, сума з продажу відправляється в благодійний фонд «Таблеточки».

Компанія «Авокадо-кейтеринг» приєднається до благодійної акції #ЩедрийВівторок У цей день будуть смачні десерти і 20% від них «Авокадо» передасть в фонд «Янгол життя».

Завітайте в улюблене або нове для вас кафе, спробуйте смаколик, придбайте сувенір або залиште «чайові», цього разу - благодійно!