29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Цьогоріч у Кропивницькому «Доступні ліки» відпускатимуть понад півсотні аптек

ЗДОРОВ'Я

Цьогоріч у Кропивницькому «Доступні ліки» відпускатимуть понад півсотні аптек

В обласному центрі 57 аптек відпускатимуть «Доступні ліки»  за електронними рецептами, виданими сімейними лікарями. Відпуск рецептів розпочався тиждень тому, повідомили в управлінні охорони здоров’я міськради.

20 01 124 

Ці аптеки розташовані в більшості районів міста і є закладами як місцевих підприємців, так і великих всеукраїнських мереж. Як показує центральна мапа аптек на сайті НСЗУ, зараз пацієнти звертаються переважно до центральних аптек.

Цьогоріч до аптек Кропивницького з електронними рецептам вже звернулися 107 пацієнтів. За останній рік можливістю отримання безкоштовних чи зі значною знижкою ліків скористалися 13285 кропивничан. Лікарі випустили майже 74 тисячі електронних рецептів.

Довідка. З 1 квітня 2019 року програма реімбурсації «Доступні ліки» перейшла в адміністрування Національної служби здоров’я України і стала працювати за новими правилами. Лікарські засоби за програмою відпускаються лише за електронними рецептами. Виписує їх лікар первинки, про вибір якого пацієнт подав декларацію. Пацієнти ж можуть отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ, без прив’язки до місцевості, де цей рецепт був виданий.

Програма «Доступні ліки» розрахована на пацієнтів, які мають серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу чи бронхіальну астму. Ліки в аптеках, які є учасницями програми, відпускаються безкоштовно або з мінімальною доплатою за препарати.

Фото: https://www.unn.com.ua