20квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кропивницький центр комплексної реабілітації для дітей із інвалідністю власним коштом придбав сенсорну гойдалку

ЗДОРОВ'Я

Кропивницький центр комплексної реабілітації для дітей із інвалідністю власним коштом придбав сенсорну гойдалку

119c4b8fe08c6fafdc40f8fbe2a74efe

Днями у центрі комплексної реабілітації для дітей із інвалідністю, що у Кропивницькому, з’явилася сенсорна гойдалка.

Кропивницький: у центрі комплексної реабілітації для дітей із інвалідністю з’явилася сенсорна гойдалка  Її встановили у сенсорній кімнаті центру, розповіла директорка закладу Лілія Місюня. За її словами, така кімната наповнена спеціальним обладнанням, яке впливає на органи слуху, зору, нюху, дотику та вестибулярні процеси. 

 нас нарешті з’явилося таке обладнання. Гроші на нього ми назбирали самотужки, під час проведення благодійної акції «Щедрий вівторок» у грудні минулого року. Коштує така підвісна гойдалка чотири тисячі гривень. Вона українського виробництва і є дуже якісною, може витримати вагу у понад сто кілограмів. Усі наші вихованці, а це 82 дітей із різними захворюваннями, відтепер можуть займатися на ній і поліпшувати своє здоров’я", – зауважила Лілія Місюня. 

Сенсорну кімнату використовують для зміцнення психічного та фізичного здоров’я дитини. Перебування там сприяє поліпшенню емоційного стану, знімає нервове збудження та тривожність, заспокоює дітей, прискорює відновлювальні процеси.