17квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кіровоградщина: для обласної дитячої лікарні придбали сучасний апарат ШВЛ

ЗДОРОВ'Я

Кіровоградщина: для обласної дитячої лікарні придбали сучасний апарат ШВЛ

Кіберспортивна компанія WePlay! Esports придбала сучасний апарат штучної вентиляції легень для обласної дитячої лікарні у Кропивницькому. 

20 04 13 

Вартість апарату – 850 тисяч гривень. Зараз лікарня має лише чотири апарати з мінімально необхідних дванадцяти. Про це повідомляють на сторінці Міжнародного благодійного фонду «Янгол Життя» у фейсбуці.

«Ми проаналізували готовність лікарні до епідемії коронавірусу і одразу придбали найважливіше – апарат штучної вентиляції легень. Він допоможе врятувати дитячі життя, якщо така необхідінсть виникне. Закликаю інших підприємців регіону приєднатися до благодійних ініціатив і також допомогти лікарні», – пояснює Олег Крот, CEO кіберспортивної компанії WePlay! Esports.

До обласної дитячої лікарні у Кропивницькому прямує апарат ШВЛ Graphnet TS (компанія Tecme, США). Він застосовується для інвазивної та невідкладної вентиляції легень дітей та дорослих. Апарат поки що за кордоном, тому його транспортування і розмитнення може зайняти певний час. Представники WePlay! Esports роблять усе можливе, щоб максимально скоротити час доставки.

«У нас в лікарні працює два реанімаційних відділення по шість ліжок в кожному. Але поки що ми маємо лише 4 апарати ШВЛ, замість 12. Тож ми з нетерпінням чекаємо на доставку. Апарати ШВЛ допоможуть рятувати життя не тільки пацієнтів з коронавірусом, але й дітей з іншими діагнозами, які потребують вентиляції легень», – коментує головний лікар обласної дитячої лікарні у місті Кропивницький Василь Хорощак.

Схожі апарати штучної вентиляції легень компанія WePlay! Esports придбала для Хмельницької міської дитячої лікарні та Київської міської клінічної лікарні №9.

Читайте також: