19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я У Кропивницькому рівень захворюваності на COVID-19 стабільно невисокий

ЗДОРОВ'Я

У Кропивницькому рівень захворюваності на COVID-19 стабільно невисокий

27440 1200x800 2

Про це сьогодні, 7 липня, під час брифінгу повідомила заступниця начальниці управління охорони здоров’я міської ради Лариса Кудрик.

За інформацією посадовиці, протягом минулого тижня в обласному центрі щодня виявляли не більше 4 осіб, які захворіли на коронавірус.

"Станом на сьогодні в стаціонарі № 1 Центральної міської лікарні, яка визначена госпітальною базою, на лікуванні знаходиться 21 хворий на коронавірус – це найнижчий показник за весь час пандемії. Важких хворих немає, багато тих, хто одужав, щодня зі стаціонару виписують 4-6 осіб. Також низькою є завантаженість ліжок, що становить 16,8%. Для порівняння: контрольний показник по Україні – 40%", – зауважила Лариса Кудрик

Вона поінформувала, що на сьогодні в умовах Центральної міської лікарні одужали 269 осіб. У пацієнтів із COVID-19, які нині перебувають у стаціонарі ЦМЛ, спостерігається легкий перебіг хвороби. Жодного медичного працівника Центральної міської лікарні на лікуванні немає.

"В основному зараз випадки із легким перебігом, але це зовсім не означає, що пандемію подолано і ми можемо розслабитисЯ", – наголосила Лариса Кудрик.

І додала, що всім слід бути обережними, дотримуватись усіх карантинних вимог – тільки так можна зберегти власне здоров’я і своїх близьких.