29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Вони повертаються: породіллям Кіровоградщини знов вручатимуть бебібокси

ЗДОРОВ'Я

Вони повертаються: породіллям Кіровоградщини знов вручатимуть бебібокси

3477961bd8bc5b2301feb126

Кабінет Міністрів затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги – «пакунка малюка», а також порядок використання коштів на ці цілі.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров, інформує пресслужба ОДА.

«Міністерство соціальної політики ініціювало затвердження порядку забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою – «пакунком малюка» коштом держбюджету. Батьки, у яких діти народилися 24 жовтня 2020 року і після, та які наразі не отримали грошову компенсацію, матимуть змогу отримати «пакунок малюка» протягом 30 днів», – зазначив Олександр Догаров.

Він уточнив, до «пакунку малюка» входитиме набір товарів першої необхідності.

У подальшому, в разі неотримання одноразової натуральної допомоги з належних від батьків обставин, вони отримують грошову компенсацію вартості «пакунку малюка».

З 1 липня 2021 року батьки матимуть право вибору між одноразовою натуральною допомогою та грошовою компенсацією.

Директор департаменту додав, що «пакунок малюка» можна буде отримати в закладі охорони здоров'я. У разі відсутності у ньому такої допомоги, пакунок видаватимуть управління соціального захисту населення за місцем проживання. Видача «пакунків малюка» буде здійснюватися лише після їх надходження в область.

Читайте також: Який подарунок до дня народження отримають нові мешканці Кропивницького