20квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Що стримує поширення коронавірусу на Кіровоградщині

ЗДОРОВ'Я

Що стримує поширення коронавірусу на Кіровоградщині

11опер

За темпами поширення COVID-19  Кіровоградщина посідає останнє місце серед решти областей України.

Так, згідно з повідомленням Міністерства охорони здоров'я, на вчлоа, 3 грудня на Кіровоградщині цю хворобу виявлено в 5701 людини.

У сусідів ситуація значно складніша. Наприклад, у Черкаській області на сьогодні захворіли майже 25 тисяч чоловік, в Херсонській – 11 тисяч, Миколаївській – майже 20 тисяч, в Одеській – 47 тисяч чоловік.

Чи не означає це, що в Кіровоградській області проводиться мало ПЛР-досліджень? Головна санітарна лікарка області Надія Оперчук каже, що не означає, бо за цим показником область не пасе задніх.

«У розрахунку на сто тисяч населення в області проведено 148, 2 тестування. Це більше, ніж у Дніпропетровській – 89, Донецькій – 97, Закарпатській – 102.2, Київській – 109 – областях», – пояснює пані Надія.  

На її думку, низький рівень захворюваності на COVID-19 в області є наслідком низької (в порівнянні з іншими областями) щільності населення, а найголовніше – заходів, що вживаються для запобігання поширенню хвороби. Зокрема, за кожним випадком захворювання на COVID-19 проводиться відповідне розслідування.

«Крім того, чекати на результати тестування довго не доводиться. Якщо вранці надійшли зразки, то на вечір уже знаємо, хвора людина чи ні. Якщо хвора, вона відразу ізолюється, виявляється коло осіб, які з нею контактували, тощо», – пояснює головна санітарна лікарка.

За її інформацією, за попередню добу в обласному лабораторному центрі проведо 1105 ПЛР-досліджень, в обласній лікарні – 58.

Читайте також:  COVID-19 на Кіровоградщині: 195 захворіло, 44 одужало, 1 помер

Кіровоградщина: карантин вихідного дня скасовано, діятиме помаранчева зона