20квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я На Кіровоградщині терміново потрібен анестезіолог: обіцяють квартиру і сто тисяч гривень «підйомних» (ВІДЕО)

ЗДОРОВ'Я

На Кіровоградщині терміново потрібен анестезіолог: обіцяють квартиру і сто тисяч гривень «підйомних» (ВІДЕО)

Анестезіологу, який погодиться працювати у Смолінській медико-санітарній частині у Маловисківському районі Кіровоградської області дадуть квартиру і заплатять 100 тисяч гривень.

 20 12 50

Про це розповів Смолінський селищний голова Микола Мазура, інформує Суспільне.UA.

Зараз в лікарні працює один анестезіолог. Через відсутність другого, Національна служба здоров’я України припинила фінансування закладу з листопада. Анестезіолога шукали пів року.

Директор Смолінської медико-санітарної частини Олександр Фролов розповів, що не отримали від Національної служби здоров’я 800 тисяч гривень на зарплати, ліки і харчування. Зарплатна заборгованість – 538 тисяч гривень. Хворих лікують завдяки запасам і допомозі місцевих аграрних підприємств.

«Ми працюємо над цим, щоб направити свого лікаря на навчання за фахом «анестезіологія та реаніматологія». Але до кінця року курсів в академії післядипломної освіти вже не буде, а на наступний рік графік курсів ще не розробили», – констатує Олександр Фролов.

20 12 51

Речниця Національної служби здоров’я України Христина Петрик сказала, що лікарня мала пів року, щоб знайти анестезіолога. Договір підписували на відкладених умовах.

«Доки ця лікарня вимогу щодо двох анестезіологів не виконає і не підтвердить це документально, оплати будуть призупинені», – зазначила вона.

За словами селищного голови Смоліного Миколи Мазури, для стаціонару лікарні з селищного бюджету виділили 800 тисяч гривень. Гроші перенаправили з освітньої галузі. Голова розповів, що повністю забезпечувати заклад з місцевого бюджету не можуть.

«Доведеться вирішувати питання із подальшим існуванням медсанчастини. У 2020 році ми виділили медсанчастині більше 6 мільйонів гривень. І це межа. Більшої суми ми не зможемо собі дозволити виділити», – говорить Микола Мазура.

Для анестезіолога готові купити квартиру і виділити до 100 тисяч гривень «підйомних» – сказав селищний голова. Якщо ж за два місяці анестезіолога не знайдуть, у березні 2021 року стаціонар медико-санітарної частини закриють.

Більше– у відео.