29січня2022

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я На Кіровоградщині виявили порушення щодо нового асортименту харчових продуктів шкільних їдалень

ЗДОРОВ'Я

На Кіровоградщині виявили порушення щодо нового асортименту харчових продуктів шкільних їдалень

260284469 1915986188583454 2043211773583934254 n

Новий асортимент харчових продуктів перевірили в 464 закладах освіти області.

Виявлені порушення в 17, зазначили в ГУ Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

Долинська громада – у шкільних буфетах реалізувалась харчова продукція (цукерки, печиво, вафлі) зі смаковими добавками, підсолоджувачами, рослинними жирами; в харчуванні відсутнє молоко, замість нього використовується молоко згущене;

Гурівська громада Кропивницького (Долинського) району – використовується приправа зі смаковими добавками – підсилювач смаку;

Знам’янська громада – виявлено плавлений сир та молоковмісна сметана, що містять консерванти, підсилювачі смаку; відсутня йодована сіль в закладах загальної середньої освіти;

Суботцівська громада Кропивницького (Знам’янського) району – в їдальнях допускався до використання маргарин з пальмовою олією та з ароматизатором;

Новопразька громада Олександрійського району – допускалася до використання капуста маринована, яка в своєму складі містить оцет;

Дмитрівська громада Кропивницького (Знам’янського) району – в харчуванні дітей використовується печиво з ароматизатором;

Олександрійська громада – у шкільному буфеті реалізувався борошняний кулінарний виріб з начинкою (пиріг з куркою – м’ясо курки відварене).

23 заклади освіти Світловодської міської територіальної громади харчували дітей без погодженого примірного сезонного меню. Це 8 закладів загальної середньої освіти та 15 закладів дошкільної освіти, де організовано гаряче харчування.