09липня2025

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Понад пів сотні кропивницьких кухарів опанували сучасні підходи до організації харчування школярів (ФОТО)

ЗДОРОВ'Я

Понад пів сотні кропивницьких кухарів опанували сучасні підходи до організації харчування школярів (ФОТО)

516440092 1154940953342541 5777816522228721520 n

56 кухарів із 34 навчальних закладів Кропивницького пройшли навчання за напрямом "Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування" у регіональному центрі професійної освіти ім. О.С. Єгорова.

Слухачі пройшли теоретичний курс, ознайомилися з основними тендеціями щодо вимог у харчуванні дітей, складанні меню, новими видами високотехнологічного устаткування, повідомили в Кропивницькиій міськраді. 

515059127 1154940856675884 8908318720704242255 n

Під час зустрічі з виконуючим обов’язки першого заступника начальника Головного управління Держспоживслужби Русланом Крайносвітом обговорили систему аналізу і контролю критичних точок та ризиків, які можуть виникати під час будь-якого виробничого процесу, пов’язаного з продуктами.

Кухарі опанували сучасні підходи до організації харчування дітей, різні форми подачі страв, практично відпрацювали технології, що відповідають принципам здорового харчування.

Кухарі вчилися готувати вишуканий вишисуаз (безлактозний, безглютеновий); пасту з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника та піцу з цільнозернового борошна; тушковану сочевицю з овочами, рибу з сиром у соусі бешамель; традиційний банош, кебаб з коріандром, соус батерчикен»; бланманже (безлактозне) і компот з ягід та м’ятою.

По завершенні курсу всі учасники отримали сертифікати, які підтверджують їхню професійну компетентність та готовність впроваджувати нові стандарти харчування в освітніх установах.