20квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Добровеличківський район: зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції

ЗДОРОВ'Я

Добровеличківський район: зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції

20 червня 2017 року в Кіровоградській області зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед дітей дошкільного навчального закладу в м. Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області.



Захворіло 5 дітей. Хворі діти госпіталізовані в інфекційне відділення Добровеличківської центральної районної лікарні, поінформували в Кіровоградському обласному лабораторному центрі.

Фахівцями Добровеличківського районного лабораторного відділення в дошкільному навчальному закладі та у домашніх вогнищах хворих дітей розпочато епідеміологічне розслідування. Організовано повний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів, в т.ч. проведені заключні дезінфекції.

Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань у дошкільному навчальному закладі та у домашніх вогнищах відібрані проби для бактеріологічних досліджень. Всього відібрано 103 проби з об’єктів навколишнього середовища, бактеріологічно обстежено 5 хворих дітей та 40 осіб, які перебували з ними у контакті. Лабораторні дослідження відібраних проб та біологічного матеріалу від людей тривають.