29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я У Кропивницькому презентували відділення консервативної гінекології пологового будинку №1 (ФОТО

ЗДОРОВ'Я

У Кропивницькому презентували відділення консервативної гінекології пологового будинку №1 (ФОТО

Сьогоднi, 14 вересня, презентували вiддiлення консервативної гiнекологiї пологового будинку № 1. Презентацію відвідали мiський голова Андрiй Райкович та секретар мiськради Андрiй Табалов.


2656

Це відділення допомагає жінкам із запальними захворюваннями сечостатевої системи, доброякiсними  та злоякiсними новоутвореннями жiночих статевих органiв, порушенням  оварiально-менструального циклу, безплiддям, iз загрозою переривання вагiтностi до 12 тижнiв; позаматковою вагiтнiстю, раннiм гестозом вагiтних.

«Мiська влада надала нам кошти – 345 тисяч гривень на автомобiль. Ми його уже придбали. Машина  спецiально обладнана. Вона багатофункцiональна. Плануємо нею перевозити аналiзи та за потреби, наших пацiєнток», – наголосила головна лiкарка перинатального центру Людмила Романiв.

Вiдiлення розраховане на 20 лiжок. Зараз жінок ще немає.

На капітальний ремонт операцiйного блоку міська влада витратила 815,2 тисячi гривень, а на ремонт вiддiлення – 1486,2 тисячi гривень.

Мiський голова був приємно вражений вiд побаченого. Тому i закликав жiнок бiльше  народжувати. 

Також сьогоднi продемонстрували консультативно-полiклiнiчне вiддiлення з лiжками денного стацiонару.

Туди приходять жiнки виключно на процедури. У цьому вiддiленнi уже пiдготували мiсце для жiночої консультацiї.

До кiнця року її мають туди перевести.

Головна лiкарка показала зелениий куточок на подвiр’ї пологового будинку, який з’явився тиждень тому. Там росте клен та розміщена iнсталяцiя з родиною лелек.

2652

2653

2654

2655