25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кіровоградщина: незважаючи на порушення, керівники територій надають типові відписки про відсутність скарг громадян

СУСПІЛЬСТВО

Кіровоградщина: незважаючи на порушення, керівники територій надають типові відписки про відсутність скарг громадян

12 16Протягом ІІ кварталу 2018 року районними підрозділами лісового та мисливського господарства проведено 618 рейдів, за підсумками яких виявлено 18 порушень щодо несанкціонованої вирубки дерев у полезахисних лісосмугах.

За ці правопорушення нараховано більше 1 мільйона гривень збитків та відкрито 3 кримінальні провадження.

Таку інформацію повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської облдержадміністрації Олександр Ковтунов.

Крім цього, Державною екологічною інспекцією в області за вказаний період до адміністративної відповідальності притягнуто 9 порушників, на яких накладено штрафи на загальну суму більше 1,5 мільйона гривень, що були стягнуті в повному обсязі.

Більше ніж на 2,5 мільйона шкоди завдано в результаті незаконної рубки дерев на території Новомиргородського району вздовж залізниці (відділ Шевченко-Помічна, ст. Капітанівка). За даним фактом матеріали передані до прокуратури Кіровоградської області та внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Олександр Ковтунов зауважив, що лише Знам’янська та Новоукраїнська райдержадміністрації заявляють про випадки несанкціонованих рубок у районах. Усі інші території надають типові відписки про відсутність скарг громадян, в той час, коли до облдержадміністрації та контактного центру надходили звернення мешканців щодо рубок в Благовіщенському, Онуфріївському, Гайворонському, Новоархангельському районах. 

Тож на переконання посадовця, керівники територій мають відповідальніше ставитись до зазначеного питання, щоб загальнообласний План спільних заходів департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Управління захисту економіки в Кіровоградській області, Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області по запобіганню незаконним рубкам у лісах, полезахисних смугах Кіровоградської області на 2017–2020 роки був не просто одним із номінальних документів, а одним із реальних механізмів розв’язання зазначеної проблеми.

http://www.kr-admin.gov.ua