20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Щоб пройти ЗНО, юні кропивничани мають завчасно подбати про оформлення ID-картки

СУСПІЛЬСТВО

Щоб пройти ЗНО, юні кропивничани мають завчасно подбати про оформлення ID-картки

Школярам, які у 2019 році проходитимуть незалежне зовнішнє оцінювання або планують вступити на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра до навчального закладу після 9-го класу, мають своєчасно подбати про оформлення ID-картки.

87224Нині паспорт вперше оформлюється після досягнення особою 14-річного віку. Для отримання ID-картки  потрібно не пізніше, ніж за місяць після досягнення 14 років, звернутись до підрозділу управління Державної міграційної служби Кіровоградської області за зареєстрованим місцем проживання. Ця адміністративна послуга є безкоштовною, повідомили у відомчій прес-службі.

Для школярів своєчасне оформлення паспорта є необхідним, адже його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. Цей же документ пред'являється учасником ЗНО для допуску до пункту тестування.  Подавати для реєстрації інший документ можуть лише окремі категорії учнів.

Окрім того, питання своєчасного отримання паспорта є актуальним для тих школярів, які 2019 року планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу. Під час подання заяви на вступ необхідно пред'явити оригінал документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, і подати його копію. Одним з таких документів є паспорт громадянина України. Водночас, свідоцтво про народження не є документом, що посвідчує особу.

Тому майбутнім вступникам варто заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта, адже вступати за свідоцтвом про народження зможуть лише ті учні, яким 14 років виповниться після 1 травня 2019 року.