26квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кіровоградщина: гендерна приналежність не повинна стати перешкодою для реалізації людини в цьому світі

СУСПІЛЬСТВО

Кіровоградщина: гендерна приналежність не повинна стати перешкодою для реалізації людини в цьому світі

Поліцейські Кропивницького взяли участь у першої щорічної конференції Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО), яка розпочала свою роботу в Києві.

 

16 14

Про це повідомила Оксана Білоброва у соцмережі.

Тема заходу — забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах України.

Учасники отримали можливість дізнатися про розвиток жіночого лідерства, сприяння рівності в правоохоронних органах та проблеми в подоланні гендерних стереотипів у суспільстві.

«Дуже важливо не ділити цей світ на чоловічу та жіночу частини. Майбутнє покоління повинно зростати в неупередженому середовищі. Гендерна приналежність не повинна стати перешкодою для реалізації людини в цьому світі» — зазначила під час виступу перед учасниками  заступниця Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук.

Під час заходу жінки, які обіймають керівні посади в правоохоронних органах, розповіли про бар’єри й можливості, з якими вони стикаються.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, який взяв участь у конференції, під час виступу поділився власним досвідом про створення рівних умов для чоловіків та жінок у патрульній поліції.

«У патрульні поліції служать майже 25 відсотків жінок і це досягнення, яким ми пишаємося. Для нас є важливим прийняття на службу жінок. Ми створюємо умови, де стосунки побудовані на партнерстві, щоб жінка відчувала, що працює в команді. Жінки в патрульній поліції знають, що кар`єрному росту вони завдячують своїм знанням та заслугам, а наша задача — дати можливість їх розвивати», — зазначив Олексій Білошицький.