26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому розповіли про стягнення аліментів та заборгованості до ПФУ

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому розповіли про стягнення аліментів та заборгованості до ПФУ

Сьогодні, 10 грудня, у Головному територіальному управлінні юстиції в Кіровоградській області пройшла прес-конференція про стягнення різного роду аліментів з боржників. 

26315

За словами начальника ГТУЮ в Кіровоградській області Вадима Гуцула, інструменти, які діють на законодавчому рівні, – ефективні. Так, коли є заборгованість понаде шість місяців, справу передають до суду. Як правило, таких людей визнають винними. Крім виплати аліментів та штрафу, вони можуть бути задіяні на суспільно-корисних роботах. 

"Зараз 115 мільйонів гривень стягнено аліментів для дітей.  Зменшили кількість боржників на 25%. Правова культура поведінки громадян має бути на такому рівні, щоб вони самі, без суду чи інших шляхів, виконували обов'язки для своїх дітей. Це – філософія нашого управління", – розповідає начальник управління юстиції Вадим Гуцул.  

Заступник із питань державної виконавчої служби Віктор Журавко розповів, про напрямки роботи держслужбовців – стягнення заборгованості до Пенсійного фонду, штрафів чи поповнення державної скарбнички.

За його інформацією, найбільша компанія-боржник в області – "Авто Легіон".