20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кропивницький: переможцям конкурсу #СтопНасильство вручили подарунки

СУСПІЛЬСТВО

Кропивницький: переможцям конкурсу #СтопНасильство вручили подарунки

У Кропивницькому нагородили переможців найкращих ескізів графіті на тему #СтопНасильство.

15 

Урочистості відбулись за участі заступниці Міністра юстиції з питань державної виконавчої служби Світлани Глущенко, яка вручила учасникам заходу почесні дипломи та подяки.

«Ми з командою та активістами з таких громадських організацій, як  «Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького», «Територія успіху» і «Асоціація жінок України «Дія» ініціювали проведення конкурсу серед талановитих учнів міста. Вирішили таким чином привернути увагу молоді до проблеми насильства в родинах та дати їм можливість висловити в мистецькому ракурсі свій погляд на це ганебне явище», – розповів про ідею конкурсу керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Обрання переможців відбулось у два етапи. Спочатку віддати голос за малюнок мали змогу кропивничани в онлайн-режимі. Потім творчі роботи розглядали члени журі, які й визначили п’ятірку переможців.

13Так, у номінації «Актуальність» перемогла школярка з гімназії №9 Кіровоградської міськради Аріна Бурлакова. У номінації «Меседж» переможцем став учень НВК №15 м. Кропивницького Павло Янковий. У номінації «Ідея» кращою стала учениця гімназії №9 Кіровоградської міськради Валерія Куницька. У номінації «Захист» перемогу здобула школярка з НВК №6 м. Кропивницького Поліна Мостика. У номінації «Символ конкурсу» лідирувала школярка з НВК №15 м. Кропивницького Аліна Леонтьєва.

Їм та всім іншим учасникам конкурсу сьогодні й вручили подарунки напередодні новорічних свят.

«Важливо, що на цьому ініціатива не вичерпалась. Ми продемонструємо роботи переможців в Міській раді м. Кропивницького для визначення локацій, на яких згодом будуть зображені мурали. Завдяки цьому дитячі ескізи стануть не просто основою для художнього розпису будівель у Кропивницькому, а й своєрідною соціальною рекламою серед місцевих мешканців», –  резюмував Вадим Гуцул.

Також сьогодні свою перемогу знайшли переможці іншого мистецького змагання. Йдеться про Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Портрет виконавця очима молоді», ініційованого Мін’юсту.

«Захід був проведений до 20-річчя з моменту заснування державної виконавчої служби в Україні. У ньому взяли участь діти та підлітки з усієї України. І рада повідомити, що серед них є і переможці з Кіровоградщини. Так, ідея найкращого буклету з-поміж усіх інших учасників належить студенту Кропивницького коледжу механізації сільського господарства Євгену Радіонову», – відзначила Світлана Глущенко.

12