25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині на початку нового року внаслідок пожежі загинула одна людина, в Україні — 28 громадян

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині на початку нового року внаслідок пожежі загинула одна людина, в Україні — 28 громадян

Одразу 28 громадян загинуло на пожежах у житловому секторі впродовж 1 та 2 січня. Як і завжди, основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами.

Про це повідомляє прес-служба У ДСНС у Кіровоградській області.

Зокрема, тільки на Чернігівщині 1 січня на пожежах загинуло 3-є людей: обласному центрі, у с. Вишневе Ріпкинського району та в місті Борзна.2 січня на Луганщині, під час гасіння пожежі у будинку на вул. Свободи смт Станиця Луганська, вогнеборцями було виявлено тіло загиблого чоловіка 1978 року народження.

На Донеччині трагедія сталася на вул. Героя Бейди у с. Гранітне Волноваського району. Там у приватному житловому будинку виникла пожежа, під час гасіння якої було виявлено тіло загиблої жінки.

Цього ж дня у місті Благовіщенське Кіровоградської області вогонь забрав життя громадянина 1938 року народження, а на Перечинщині, що у Закарпатській області, спалюючи побутове сміття важко травмувалася 58-річна жінка.

"Попереду Різдвяні свята, і для того, щоб вони не були затьмарені надзвичайними подіями, рятувальники наголошують на неухильному дотриманні протипожежних норм у помешканнях. У цей період необхідно з особливою увагою та відповідальністю користуватися свічками, пічним та газовим опаленням, а також обов'язково слідкувати за станом електромережі. Інакше трагедії не уникнути", — закликають рятувальники громадян.